Werkwijze

Therapie
 
De natuur kent vele jaargetijden, waarin er doorlopend van alles verandert. Zo ook bij de mens waarbij er in verschillende fases van een leven op diverse momenten & ervaringen zowel prettig lopen alsook weleens belemmeren. Op die momenten is het fijn om deskundige hulp te krijgen zodat je er anders mee om kunt gaan. De mens is een krachtig wezen, en in het bijzonder bezit van een zelfhelend vermogen. Veerkrachtig. Optimaal functioneren!
 
Een logische reactie op problemen lijkt bijvoorbeeld in eerste instantie de ontkenning. Dat is ook veelal het moment waarop het dageijkse ritme verstoord raakt. Juist door te erkennen en te aanvaarden ontstaat er ruimte voor verandering; in de vertrouwde en onvoorwaardelijk setting van mijn therapeutische begeleiding ondersteun ik je in het vinden van je natuurlijke krachten en spreek ik je aan op alle dimensies van je zelfhelende vermogen. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende begeleidingstechnieken en richt je aandacht op je binnenwereld, op je beeldend vermogen en dit alles vanuit een ontspannen houding. Vanuit bewustwording, acceptatie en inzichten kun je groeien; door middel van mijn deskundige ondersteuning in dat proces maak je concrete stappen in herstel en verandering. 
 
Soms kan de inzet van hypnotherapie een welkome toevoeging zijn; de praktijk heeft een samenwerking met een deskundige gecertificeerde hypnotherapeut.
 
De praktijkruimte
 
Mijn praktijk is een prettige ruimte op de begane grond, waar je op rustige wijze kunt werken aan- en investeren in je herstel en verandering. De warme inrichting nodigt je uit tot het laten ontstaan van je eigen natuurlijke helingsproces.