Psychotherapie

 
 
Integratieve Psychotherapie
 


Door middel van Psychotherapeutische begeleiding werk je aan iets in je leven waar je last van hebt tot je er mee om kunt gaan, een plek hebt gegeven, of om kansen te benutten door te onderzoeken waar je werkelijke verlangen ligt in dit leven. De eerste gesprekken kijken we samen naar je klacht(en), om vervolgens de doelen die je wilt bereiken vast te stellen. Hierbij leggen we de nadruk op je eigen kracht en talenten. Belangrijk hierbij is dat je het proces kunt laten ontstaan, geheel volgens je eigen tempo dat proces op eigen wijze te doorlopen. Om zodoende dáár te zijn waar je graag wenst te zijn! Deze stappen neem je onder onvoorwaardelijke, vertrouwde en deskundige begeleiding. 
 
Het verkrijgen van inzichten in belemmeringen, oude patronen en blokkades, maken dat je vanuit eigen kracht en kwaliteiten anders leert omgaan met je klacht(en). 
 
Mijn begeleiding is o.a. inzetbaar bij:
Hanteren en oplossen van problemen
Het ontwikkelen van inzichten uit het verleden en/of heden
Het vinden van antwoorden op vragen
Het benutten van ongebruikte kwaliteiten en mogelijkheden
Het ontwikkelen van eigen redzaamheid
 

De Integratieve benaderingswijze gaat ervan uit dat de cliënt het weet, kan en doet: de nadruk ligt niet op je klacht maar juist op al jouw facetten en menskwaliteiten, waarin alle mogelijkheden reeds aanwezig zijn om anders met de klacht om te gaan. Deze werkwijze richt zich specifiek op jouw persoon en helpt je in je pad naar het vinden van de juiste antwoorden. Hierdoor ontstaat een op-maat-gemaakte begeleiding waarin je steeds meer kunt groeien en ontwikkelen om te zijn wie jij werkelijk bent.